0 tétel - 0 Ft átlépés az oldalára átlépés a receptclubra oldalára
Regisztráció Üdvözlünk, Vendég!

kategóriák

Vitamincsomagok Vitaminok Paleo élelmiszerek Táplálékkiegészítők Szépségápolás Tisztítószerek Szénhidrátmentes tészták Konjacszivacsok Fog- és szájápolás

csomagajánlatunk

Szépítő csomag
Br.:8 530 Ft 7 650 Ft
Bőrápoló csomag
Br.:3 540 Ft 3 180 Ft
Szívműködést serkentő csomag
Br.:11 470 Ft 10 300 Ft

paleolitcentrum.hu

hírlevél

Útifűmaghéj 0,3 kg

Az egyre inkább elterjedőben lévő konyhai alapanyag kitűnően alkalmazható főzelékek sűrítésére, illetve jó tulajdonsága, hogy szinte bármilyen folyadékot képes zselésíteni. Magas rosttartalma miatt kifejezetten ajánlott azoknak, akik kevesebb rostot fogyasztanak a kelleténél. A Nature Cookta Útifű maghéj 99%-os tisztaságú. 

Bruttó: 1 520 Ft Nettó: 1 197 Ft

Készlet: raktáron

Értékelje a terméket:

Az Indiában és Iránban őshonos növény magas rosttartalma segít a szervezet optimális rostszükségletének elérésben. Jótékony hatásai közé tartozik, hogy segíti az emésztést, visszaállítja ennek egyensúlyát, tisztítja a bélrendszert. 85%-os rosttartalmának köszönhetően fedezhetjük vele a napi szükséges rostbevitel mennyiségét, melynek 25%-nak kellene lennie, ezzel szemben jó, ha 15%-ot fogyasztunk. Ha kúraként alkalmazzuk, 2 dl vízben vagy gyümölcslében keverjünk el egy evőkanál útifű maghéjat, és ezt azonnal igyuk is meg.

 

A psyllium husk kúraszerű alkalmazása mellett mindennapi étkezéseinkbe is beilleszthetjük, folyamatosan pótolva ezzel szervezetünk rostszükségletét. Nagyszerű zselésítő és sűrítőképessége miatt többféle étel elkészítésénél alkalmazható, a reggelitől egészen a desszertekig.

 

Pékáruk, kenyerek, zsemlék készítésekor megszüntethető a sok paleós kenyérnél előforduló vizesedés, így sokkal ízletesebbek lehetnek. A kitűnő reggelihez már csak az útifű maghéjjal dúsított pástétom vagy vaj hiányzik, és készen is van a tápláló napindítás. Nagy előnye, hogy nem szükséges összeforralni a vízzel, vagy meleg folyadékkal elkeverni a maghéjat, mert hideg vízben is megkezdődik a zselésedés folyamata, így akár müzlibe is szórhatjuk.

 

Főzeléket, önteteket sűríthetünk vele, használhatjuk teljes egészében a fehér liszt helyett, vagy ezzel elkeverve. Ha levesnél rántás helyett használjuk, táplálóbb, laktatóbb ételt kapunk, míg főételeknél főként tészták szószainak sűrítéséhez javasoljuk.

 

Nyersételek, például nyers torták, gyümölcszselék, vagy akár pudingok elkészítésénél is használhatjuk. A gyümölcsös puding elkészítésének a legegyszerűbb módja például a következő: az előre pépesített gyümölcsöt keverjük össze mandulával, dióval, esetleg egy kis almalében megáztatott mazsolával (a variációk végtelenek, csak az ember fantáziája szab neki határt), és ezt sűrítjük annyi útifű maghéjjal, hogy megfelelő sűrűségű legyen.

 

Fontos, hogy akár kúraszerűen alkalmazzuk, akár étkezéseinkbe illesztjük be, vízmegkötő képessége miatt fogyasszunk rengeteg folyadékot, körülbelül két litert naponta.

 

Összetevők: 99%-os tisztaságú útifű maghéj

 

Tartalmaz (100g-ban):
Energia: 192 kcal/803 kJ
Szénhidrát: 3 g
Fehérje: 1 g
Zsír: 0 g
Rost: 88 g
Nátrium: 120 mg
/A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./

 

Kiszerelés: 300 gramm

Jelenleg a termék nem érhető el egyetlen csomagban sem!

Szezámmagliszt 0,5 kg
Br.: 925 Ft
Tápiókakeményítő 0,5 kg
Br.: 545 Ft
Tökmagliszt 0,5 kg
Br.: 805 Ft
Kókuszliszt 0,25 kg
Br.: 660 Ft
Kókuszliszt 0,5 kg
Br.: 1 250 Ft
Lenmagliszt 0,5 kg Nature Cookta
Br.: 580 Ft
Mákliszt 0,5 kg
Br.: 670 Ft
Mandulaliszt 0,25 kg
Br.: 2 130 Ft
Gesztenyeliszt 0,5 kg
Br.: 2 295 Ft
Kendermagliszt 0,25 kg
Br.: 410 Ft
Amarantliszt 0,5 kg
Br.: 810 Ft

Jelenleg nincs feltöltött fájl!

comments powered by Disqus
Paleolitcentrum