0 tétel - 0 Ft átlépés az oldalára átlépés a receptclubra oldalára
Regisztráció Üdvözlünk, Vendég!

kategóriák

mi van a hűtődben?

Válassz ki alapanyagokat, amiket a hűtődben találsz, és mi segítünk kitalálni, milyen ételeket készíthetsz belőlük!

Receptajánlatunk

paleolitcentrum.hu

hírlevél


sonkakrém

Beküldő: Dr. Németh László

Beküldve: 2018-11-21

Hozzávalók (8 személyre)

  • 1teáskanál Himalája só fekete 0,25 kg
  • 2dl Vitasia kókusztej 400 ml
  • 0,5kg főtt füstölt sonka
  • 6db főtt tojás
  • 1evőkanál mustár
  • 3szál zöld hagyma
  • 1teáskanál kapri bogyó
  • 1darab kaliforniai paprika
  • 1evőkanál feketebors-olaj
  • 3evőkanál aszalt paradicsom
  • 6evőkanál paleo majonéz
  • 1teáskanál füstölt pirospaprika
  • Nehézség: Könnyű
  • Ajánlott étkezésre: Reggeli, Tízórai, Uzsonna, Vacsora
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési / főzési idő: 0 perc

Sonkát főként húsvétkor szoktunk főzni, máskor inkább nyersen (füstölve) fogyasztjuk. Természetesen ez csak elhatározás kérdése, ha van füstölt sonkád, bármikor elkészítheted ezt a finom és kiadós ételt.
Nincs egységes receptúra, mindenki a maga ízlése szerint variálhatja az összetevőket. A közös a kiindulási alap, a főtt füstölt sonka. Ezt vágd apróra, majd tedd turmixgépbe. Adj hozzá (maradék húsvéti) főtt tojást, ízletes mustárt, zöld-vagy lila hagymát, kapribogyót, kaliforniai paprikát, feketebors-olajat, szárított paradicsomot olajával együtt, ha van paleo majonézt, kókusztejszínt. Ízlés szerint fűszerezd, sóval, borssal, füstölt pirospaprikával, harisszval vagy bármely más csípős paprikakrémmel. Az egészed mixeld pépesre. Hűtőben tovább elállna, mint amennyi idő alatt elfogy...Paleo zsemlével az igazi.

A receptben szereplő termékek

Új Himalája só fekete 0,25 kg
Br.: 480 Ft
Új Vitasia kókusztej 400 ml
Br.: 550 Ft
Paleolitcentrum