0 tétel - 0 Ft átlépés az oldalára átlépés a receptclubra oldalára
Regisztráció Üdvözlünk, Vendég!

kategóriák

mi van a hűtődben?

Válassz ki alapanyagokat, amiket a hűtődben találsz, és mi segítünk kitalálni, milyen ételeket készíthetsz belőlük!

Receptajánlatunk

paleolitcentrum.hu

hírlevél


Zöldségleves

Beküldő: Dr. Németh László

Beküldve: 2019-09-18

Hozzávalók (10 személyre)

  • 3darab sárgarépa
  • 1darab petrezselyem
  • 1darab pasztinák
  • 1darab karalábé
  • 1darab zeller
  • 1kis darab kelkáposzta
  • 1kis darab karfiol
  • 5darab kelbimbó
  • 1darab vöröshagyma
  • 1gerezd fokhagyma
  • 1darab zöldpaprika
  • 1darab paradicsom
  • 1darab batáta
  • 3teáskanál Himalája só rózsaszín 1 kg
  • 6-8szem feketebors
  • 1darab chilipaprika
  • 0,5mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 1mokkáskanál őrölt kurkuma
  • 1teáskanál petrezselyemzöld
  • 3evőkanál Kókuszolaj 1000 ml
  • 1darab brokkoli
  • Nehézség: Könnyű
  • Ajánlott étkezésre: Ebéd, Vacsora
  • Elkészítési idő: 120 perc
  • Sütési / főzési idő: 90 perc

A megtisztított, felaprított gyökér-, ill keményebb zöldségeket a kókuszolajon megdinsztelem. Felengedem vízzel, majd lassú tűzön főzöm. Ha a zöldségek félig megpuhultak, fűszerezem a levest, majd hozzáadom a puhább zöldségeket. Ha megfőtt, önállóan is adhatom, de leszűrve kitűnő zöldségalaplé lesz belőle. Dúsíthatom húsgombóccal vagy kókusztejszínnel is.

A receptben szereplő termékek

Új Himalája só rózsaszín 1 kg
Br.: 360 Ft
Új Kókuszolaj 1000 ml
Br.: 1 240 Ft
Paleolitcentrum