0 tétel - 0 Ft átlépés az oldalára átlépés a receptclubra oldalára
Regisztráció Üdvözlünk, Vendég!

kategóriák

mi van a hűtődben?

Válassz ki alapanyagokat, amiket a hűtődben találsz, és mi segítünk kitalálni, milyen ételeket készíthetsz belőlük!

Receptajánlatunk

paleolitcentrum.hu

hírlevél


zöldségragu báránnyal

Beküldő: Dr. Németh László

Beküldve: 2018-11-21

Hozzávalók (6 személyre)

  • 1,5kg bárány lapocka
  • 4darab sárgarépa
  • 2darab padlizsán
  • 1darab póréhagyma
  • 30dekagramm csiperkegomba
  • 3evőkanál currykeverék
  • 1evőkanál Himalája só rózsaszín 1 kg
  • 1teáskanál feketebors
  • 5evőkanál Kókuszolaj 1000 ml
  • 1szál citromfű
  • 1darab lime
  • 1teáskanál Eritrit 1 kg
  • 1mokkáskanál szerecsendió
  • 2darab cukkíni
  • Nehézség: Könnyű
  • Ajánlott étkezésre: Ebéd, Vacsora
  • Elkészítési idő: 120 perc
  • Sütési / főzési idő: 90 perc

A báránycombot vagy lapockát csontozd ki, hártyázd le, majd a húst kockázd fel. Sóval, borssal, currykeverékkel fűszerezd be, majd tedd félre. A zöldségeket mosd meg. A sárgarépát hámozd meg, majd vágd néhány centis darabokra. A padlizsánt kockázd fel. A póréhagymát szeleteld. Ha a gomba apró, maradhat egyben is. A húst kevés kókuszolajon pirítsd meg. Add hozzá a sárgarépát és pirítsd tovább. Add hozzá a többi zöldséget is, fedő alatt lassú tűzön párold. Ha már félig megpuhult a hús, add hozzá a citromfüvet, curryt, a kókusztejkrémet, a lime levét, kevés eritritet, őrölt szerecsendiót, sót. Főzd puhára. Forrón tálald, paleo szezámos tésztával a legjobb.

A receptben szereplő termékek

Új Himalája só rózsaszín 1 kg
Br.: 360 Ft
Új Kókuszolaj 1000 ml
Br.: 1 240 Ft
Új Eritrit 1 kg
Br.: 1 860 Ft
Paleolitcentrum