0 tétel - 0 Ft átlépés az oldalára átlépés a receptclubra oldalára
Regisztráció Üdvözlünk, Vendég!

Szarvasgerinc hízott kacsamájjal

Beküldő: Dr. Németh László

Beküldve: 2018-11-21

Hozzávalók (6 személyre)

  • Nehézség: Közepes
  • Ajánlott étkezésre: Ebéd, Vacsora
  • Elkészítési idő: 120 perc
  • Sütési / főzési idő: 50 perc

Ez egy igazi ünnepi fogás, a menüsor főszereplője. Egyszerűen elkészíthető, de fenséges ízharmónia. Fontos a jó előkészítés. A húst hártyázd le, vágd ki a nem piros részeket. Kb. 2 cm vastag szeleteket készíts. Az előkészített húst sózd be, adj hozzá őrölt fekete borsot és paleolajat, ezzel alaposan dörzsöld be. Én feketeborsolajat használtam, ez nagyon pikánssá teszi az ételeket. Tedd félre egy kicsit a húst. Amíg az áll, készítsd elő a kacsamájat. Hártyázd le, vágd ki az ereket, majd serpenyőben óvatosan kezd el sütni. Hamarosan kezd kifolyni belőle a zsír, ekkor lefedve beteheted a sütőbe, kb. 150 fokon. A máj nagyságától függően 40-50 perc alatt fog gyönyörű barnára sülni. Ha kissé kihűl, szépen lehet szeletelni.
Hevíts fel kevés kókuszolajjal egy serpenyőt, majd a húszseleteket adagolva tedd bele. 2-3 szeletnél egyszerre ne tégy a serpenyőbe többet, mert visszahűti az olajat. Oldalanként mindössze 2-3 percig pirítsd a húst. Ez elegendő ahhoz, hogy szép kéreg keletkezzen, a közepe viszont rózsaszín maradjon. Egyféleképpen lehet elrontani ezt a húst, ha túlsütöd.
A sült húst félbevágott és száraz serpenyőben kicsit megpirított paleo zsemlére helyezed, ennek receptjét megtalálod a receptek között. A zsemlét locsold meg a sülthússzafttal ill. egy kevés kacsazsírral. Tedd rá a sült húst, majd a kacsamájszeletet. Adhatod sült batátával, flambírozott almával, körtével, balzsamecetes málnaszósszal, pikáns erdei lekvárral, sült vargányával.

A receptben szereplő termékek

Új Himalája só rózsaszín 1 kg
Br.: 360 Ft
Új Feketebors ét- és salátaolaj
Br.: 1 250 Ft
Paleolitcentrum