0 tétel - 0 Ft átlépés az oldalára átlépés a receptclubra oldalára
Regisztráció Üdvözlünk, Vendég!

kategóriák

mi van a hűtődben?

Válassz ki alapanyagokat, amiket a hűtődben találsz, és mi segítünk kitalálni, milyen ételeket készíthetsz belőlük!

Receptajánlatunk

paleolitcentrum.hu

hírlevél


Paleo bolognai

Beküldő: Dr. Németh László

Beküldve: 2019-12-16

Hozzávalók (6 személyre)

  • 1,2kg darált hús
  • 10dekagramm húsos szalonna
  • 3darab vöröshagyma felaprítva
  • 3gerezd fokhagyma, reszelve
  • 3darab reszelt sárgarépa
  • 10dkg zeller
  • 20dekagramm gomba
  • 4deciliter paradicsompüré
  • 3-4teáskanál Himalája só rózsaszín 1 kg
  • 1teáskanál őrölt feketebors
  • 1teáskanál kakukkfű
  • 0,5teáskanál oregánó
  • 5dekagramm (tisztított) vaj
  • 1evőkanál Feketebors ét- és salátaolaj
  • 15dekagramm érlelt cheddar sajt
  • 4zacskó Zero carb angyalhaj 400 gr
  • Nehézség: Könnyű
  • Ajánlott étkezésre: Ebéd, Vacsora
  • Elkészítési idő: 150 perc
  • Sütési / főzési idő: 120 perc

A bolognai titka a jó húsban és a szaftosra sült zöldségekben rejlik. Bolognait sokféleképp lehet készíteni, ez a recept a kedvencünk. Legjobb ha többféle húst is használsz, én marhát és birkát használtam ehhez a recepthez, de ez ízlés dolga...Lehet lapocka, comb, nyak, a lényeg, hogy ne legyen nagyon száraz. Daráld le a húst, fűszerezd be, majd tedd félre. Reszeld le a sárgarépát és a zellert és tedd félre. Kockázd fel a húsos szalonnát és kezdd el zsírjára olvasztani. Kockázd fel a hagymát és dobd rá a szalonnára. Közepes lángon, fedő alatt, időnként keverve fonnyaszd üvegesre. Ezután add hozzá a darált húst, majd pirítsd fehéredésig. Ezután add hozzá a reszelt zöldségeket. Add hozzá a paradicsompürét és lassú tűzön, fedő alatt párold készre. Közben a vargányát kevés vajon és fűszerolajon pirítsd meg. Ezt csak sózni kell. Reszeld le a parmezánt vagy a cheddar sajtot. A zerocarb angyalhaj tésztát öblítsd le, majd tedd egy percre forrásban levő, enyhén sós vízbe. Szűrd le. A tésztára halmozhatod a szószt vagy akár egy edényben össze is keverheted. Szórd meg sajttal, tedd rá az illatos vargányát, esetleg ketchup is kerülhet rá.

A receptben szereplő termékek

Új Himalája só rózsaszín 1 kg
Br.: 360 Ft
Új Feketebors ét- és salátaolaj
Br.: 1 250 Ft
Új Zero carb angyalhaj 400 gr
Br.: 450 Ft
Paleolitcentrum