0 tétel - 0 Ft átlépés az oldalára átlépés a receptclubra oldalára
Regisztráció Üdvözlünk, Vendég!

kategóriák

mi van a hűtődben?

Válassz ki alapanyagokat, amiket a hűtődben találsz, és mi segítünk kitalálni, milyen ételeket készíthetsz belőlük!

Receptajánlatunk

paleolitcentrum.hu

hírlevél


Paleo bécsi szelet fehérboros gombaszósszal

Beküldő: Dr. Németh László

Beküldve: 2018-11-21

Hozzávalók (4 személyre)

  • Nehézség: Könnyű
  • Ajánlott étkezésre: Ebéd, Vacsora
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési / főzési idő: 20 perc

Klopfoljuk ki mind a 4 csirkemell filét kb. fél centi vastagságúra. Mindkét oldalát szórjuk be sóval, borssal.
Helyezzük 3 különböző tálba a mandulalisztet, a felvert tojásokat és a paleo zsemlemorzsát.
Melegítsük fel egy nagy serpenyőben a kókuszolajat közepes lángon.
Panírozzuk be a csirkemelleket. Először vonjuk be mandulaliszttel, majd tojással, végül a zsemlemorzsával. (Ezt paleo zsemle megszárításával majd száraz turmixolásával állíthatsz elő. Ha szereted a bundás vagy rántott ételeket, érdemes többet készítened, hűtőben sokáig eláll.)
Süssük ki a csirkemelleket, ameddig aranybarna színt kapnak. Sülés után takarjuk le fóliával, hogy melegen tartsuk.
Fehérboros gombaszósz:
Tegyük a hagymát és a fokhagymát egy serpenyőbe, és süssük addig, ameddig a hagyma üveges lesz és puha. Adjuk hozzá a gombát és keverjük meg időnként. Fűszerezzük sóval és borssal, süssük kb. 5 percig.
Ha elkészült a gomba, öntsük hozzá a fehérbort és a kókusztejszínt, majd főzzük kb. 6 percig, ameddig kissé besűrűsödik. Hűlés közben sűrűbb lesz.
Szórjuk meg petrezselyemmel és tálaljuk melegen!

A receptben szereplő termékek

Új Mandulaliszt 0,25 kg
Br.: 2 130 Ft
Új Kókuszolaj 1000 ml
Br.: 1 240 Ft
Új Vitasia kókusztej 400 ml
Br.: 550 Ft
Új Himalája só rózsaszín 1 kg
Br.: 360 Ft
Paleolitcentrum