0 tétel - 0 Ft átlépés az oldalára átlépés a receptclubra oldalára
Regisztráció Üdvözlünk, Vendég!

kategóriák

mi van a hűtődben?

Válassz ki alapanyagokat, amiket a hűtődben találsz, és mi segítünk kitalálni, milyen ételeket készíthetsz belőlük!

Receptajánlatunk

paleolitcentrum.hu

hírlevél


osso buco

Beküldő: Dr. Németh László

Beküldve: 2018-11-21

Hozzávalók (8 személyre)

  • 2kg csontos borjúlábszár
  • 0,5deciliter olívaolaj
  • 10dekagramm vaj (ghí)
  • 3teáskanál Himalája só rózsaszín 1 kg
  • 1teáskanál őrölt feketebors
  • 1evőkanál méz
  • 3darab vöröshagyma
  • 5darab sárgarépa
  • 1darab zeller
  • 2deciliter paradicsom sűrítmény
  • 2deciliter húsleves
  • 1deciliter fehér bor
  • 1mokkáskanál oregánó
  • 1mokkáskanál citrom héja
  • Nehézség: Könnyű
  • Ajánlott étkezésre: Ebéd, Vacsora
  • Elkészítési idő: 240 perc
  • Sütési / főzési idő: 180 perc

Az eredeti receptúra szerint borjúlábszárt kellene használni, melyet csonttal együtt a hentes keresztben vág fel. Mind a borjúlábszár, mind pedig a csont keresztben való elvágása ritkaságszámba megy, így külön hozzáadott velőscsonttal, ill. keresztben szeletelt marhalábszárral is finom végeredményhez jutunk.
Az előkészítés során zsiradék nélkül a húst körbepirítjuk, majd egy magas falú tepsibe helyezzük. A visszamaradt húslében vaj (ghí) és olívaolaj keverékén kevés cukrot (mézet) karamellizálunk. A reszelt hagymát, répát és zellert beletesszük, adunk hozzá fehér bort, paradicsomot (sűrítményt), sózzuk, borsozzuk. Oregánóval és reszelhető citrom héjával ízesítjük. Húslevessel felöntjük. Fóliával lefedjük. Alacsony hőfokon (150-160 fok) órákig sütjük. Ahány cm vastag a hús, annyi óráig. Paleo tésztával tálaljuk.

A receptben szereplő termékek

Új Himalája só rózsaszín 1 kg
Br.: 360 Ft
Paleolitcentrum