0 tétel - 0 Ft átlépés az oldalára átlépés a receptclubra oldalára
Regisztráció Üdvözlünk, Vendég!

kategóriák

mi van a hűtődben?

Válassz ki alapanyagokat, amiket a hűtődben találsz, és mi segítünk kitalálni, milyen ételeket készíthetsz belőlük!

Receptajánlatunk

paleolitcentrum.hu

hírlevél


Nyulas paté tésztaköpenyben

Beküldő: Dr. Németh László

Beküldve: 2018-11-21

Hozzávalók (10 személyre)

  • 1kg tisztított házi nyúl
  • 10dkg füstölt szalonna
  • 0,5dl narancslikőr
  • 1dl Vitasia kókusztej 400 ml
  • 1+1db tojássárgája
  • 1evőkanál Himalája só rózsaszín 1 kg
  • 1mokkáskanál őrölt feketebors
  • 1mokkkáskanál kakukkfű
  • 2teáakanál aszalt gyümölcs
  • 2teáskanál vágott pisztácia
  • 90gramm No carb rostmix
  • 1zacskó sütőpor
  • 3darab tojás
  • 3evőkanál Kókuszolaj 1000 ml
  • Nehézség: Közepes
  • Ajánlott étkezésre: Ebéd, Vacsora
  • Elkészítési idő: 180 perc
  • Sütési / főzési idő: 60 perc

A karácsonyi sürgés-forgásban nem hátrány, ha előre el tudunk valamit készíteni, amit megfelelő időben csak tálalni kell. Ilyen fogás a paté is, ami egy különleges húspástétom. Mivel karácsonyra készül, ezért ünnepi köntösbe öltöztetjük. A paté lényegét az adja, hogy különböző állagú húsok kerülnek felhasználásra, valamilyen alkoholos itallal vegyíted és nyersen töltjük a tésztába, azzal együtt fog a töltelék megsülni. Hogy milyen húsból készíted, milyen fűszerekkel és egyéb kiegészítő elemekkel variálod, csak rajtad múlik. Ugyan nem húsvétra készül ez a fogás, de főszereplőjének a nyulat választottam.Először a tésztát készítsd el. Ehhez kész rostmixet használok, de ha van időd és jó paleotészta recepted, előveheted.
A rostmixet, kókuszzsírt, tojást, sót, sütőport és kókusztejszínt keverd össze,gyúrd át, formázz belőle két cipót, majd tedd félre 10 percet pihenni. Ezután nyútsd ki a cipókat. Míg pihen, jöhet a husi.
A húst fejtsd le a csontról. Az apróhúst és a combokat daráld le, a gerincről levágott húst és a májat pedig kockázd fel apróra. Ugyancsak apró kockákra vágd fel a füstölt szalonnát. Narancslikőrt, kókusztejszínt, tojássárgáját, apróra vágott aszalt gyümölcsöket, pisztáciát, sót és fűszereket adsz hozzá.Ha kész vagy, akkor már csak össze kell állítani az ételt elemeiből. Bélelj kisütőpapírral egy hosszúkás sütőformát, fektesd bele az egyik lapot. Halmozd rá a húsos tölteléket, majd fedd be a másik tésztalappal. Dolgozd össze a két tésztalap szélét, hogy mindenhol egyformán tészta burkolja. Ezután hústűvel jól szurkáld meg, hogy a termelődő gőz ne repessze meg a bundát, majd kend meg tojássárgájával.Ha marad még töltelék, bunda nélkül is megsüthető. Fedd le alufóliával, 170-180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 50-60 percig. Ved la a fóliát, majd még süsd egy kicsit, hogy szép aranysárga legyen. Szobahőmérsékleten hűtsd ki, majd tedd hűtőbe. Másnap tálald fel. Mennyei fogás, büszke lehetsz rá!

A receptben szereplő termékek

Új Vitasia kókusztej 400 ml
Br.: 550 Ft
Új Himalája só rózsaszín 1 kg
Br.: 360 Ft
Új Kókuszolaj 1000 ml
Br.: 1 240 Ft
Paleolitcentrum