0 tétel - 0 Ft átlépés az oldalára átlépés a receptclubra oldalára
Regisztráció Üdvözlünk, Vendég!

kategóriák

mi van a hűtődben?

Válassz ki alapanyagokat, amiket a hűtődben találsz, és mi segítünk kitalálni, milyen ételeket készíthetsz belőlük!

Receptajánlatunk

paleolitcentrum.hu

hírlevél


Csirke- és zöldségragu

Beküldő: Wilk Péter

Beküldve: 2018-11-21

Hozzávalók (4 személyre)

  • 1350gramm csirke
  • 1/2üveg vörösbor
  • 1darab babérlevél
  • 2szál friss kakukkfű
  • 100gramm bacon, kockázva
  • 1/4csésze Kókuszolaj 1000 ml
  • 10darab gyöngyhagyma
  • 250gramm fehér gomba
  • 2csésze csirkehúsleves lé
  • 1teáskanál paradicsompüré
  • 2evőkanál petrezselyem apróra vágva
  • Nehézség: Közepes
  • Ajánlott étkezésre: Ebéd, Vacsora
  • Elkészítési idő: 120 perc
  • Sütési / főzési idő: 80 perc

1. Vágjuk a csirkét nyolc darabra: 2 alsócomb, 2 felsőcomb, két szárny, két mell.
2. Hagyjuk a csirkét a borban pácolódni a babérlevéllel és a kakukkfűvel legalább fél órát.
3. Egy közepes serpenyőben közepes lángon süssük a szalonnát, amíg aranybarna nem lesz. Vegyük ki az edényből és tegyük félre későbbre.
4. Ugyanebben a serpenyőben közepes lángon melegítsük meg a kókuszolaj 1/3-t és pirítsuk meg a gombát. Főzzük körülbelül 5 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz, vegyük ki az edényből és tegyük félre későbbre.
5. Ugyanebben a serpenyőben melegítsük meg a megmaradt kókuszolaj felét. Pirítsuk a gyöngyhagymát, amíg aranybarna nem lesz, vegyük ki az edényből és tegyük félre későbbre.
6. Csöpögtessük le a csirkét és tegyük félre a megmaradt pácot. Melegítsük meg a megmaradt kókuszolajat a serpenyőben és adjuk hozzá a csirkét. Pirítsuk meg röviden, hogy minden oldala csirke aranybarna legyen.
7. Tegyük a csirkét egy nagy serpenyőbe, és adjunk hozzá a maradék pácot és a húslevest. Adjuk hozzá a hagymát, gombát, szalonnát és a paradicsompürét. Közepes lángon főzzük körülbelül 45 percig.

A receptben szereplő termékek

Új Kókuszolaj 1000 ml
Br.: 1 240 Ft
Paleolitcentrum