0 tétel - 0 Ft átlépés az oldalára átlépés a receptclubra oldalára
Regisztráció Üdvözlünk, Vendég!

kategóriák

mi van a hűtődben?

Válassz ki alapanyagokat, amiket a hűtődben találsz, és mi segítünk kitalálni, milyen ételeket készíthetsz belőlük!

Receptajánlatunk

paleolitcentrum.hu

hírlevél


quinoával töltött tintahal

Beküldő: Dr. Németh László

Beküldve: 2018-11-21

Hozzávalók (6 személyre)

  • Nehézség: Könnyű
  • Ajánlott étkezésre: Ebéd, Vacsora
  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Sütési / főzési idő: 20 perc

A tintahal ízletes csemege, de vigyázni kell a hőkezelés idejével. Ha túlfőzöd vagy sütöd, gumis lesz, veszít az értékéből. A quinoa finom, tápláló, paleo köret, meglepó módon még a tintahallal is jól harmonizál. Lássuk a receptet: A tintahalat előző nap tisztítsd meg, majd jó alaposan áztasd meg citrom levével, felhasználásig tartsd hűtőben.
A quinoát öblítsd le, majd a szükséges mennyiségű vízzel öntsd fel, sózd meg és párold puhára. Közben az aszalt paradicsomot vágd fel apróra, kókuszsíron kezd el pirítani. Adj hozzá reszelt fokhagymát, ízlés szerint fűszereket, vigyázz, hogy meg ne égjen! Ezzel az olajos fűszeres paradicsommal keverd össze a megpárolódott quinoát, reszelj rá parmezán sajtot. Vedd elő az előkészített tintahalat, a quinoás keverékkel töltsd be a tintahalakat, majd 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt süsd készre. Salátával és a kimaradt quinoával tálald.

A receptben szereplő termékek

Új Himalája só rózsaszín 1 kg
Br.: 360 Ft
Új Quinoa 400 gramm
Br.: 1 100 Ft
Paleolitcentrum