0 tétel - 0 Ft átlépés az oldalára átlépés a receptclubra oldalára
Regisztráció Üdvözlünk, Vendég!

kategóriák

mi van a hűtődben?

Válassz ki alapanyagokat, amiket a hűtődben találsz, és mi segítünk kitalálni, milyen ételeket készíthetsz belőlük!

Receptajánlatunk

paleolitcentrum.hu

hírlevél


Harcsapaprikás exotikus fűszerezéssel

Beküldő: Dr. Németh László

Beküldve: 2018-11-21

Hozzávalók (4 személyre)

  • Nehézség: Könnyű
  • Ajánlott étkezésre: Ebéd, Vacsora
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési / főzési idő: 30 perc

A harcsát érdemes nagyobb szeletekre vágni, mert így a főzés során is jó eséllyel marad egyben. Felhasználás előtt sózd be a halat, majd dörzsöld be citromlével. Ez jó ízt is ad neki, másrészt rugalmassága megtartásában is segít. Vágd fel apróra a vöröshagymát és a szalonnát, majd a szalonnát olvaszd zsírjára és fonnyaszd üvegesre rajta a vöröshagymát. Dobd rá a halat és süsd néhány percig együtt tovább. Ízlés szerint sózd, borsozd, adj hozzá kurkumaport, őrölt füstölt paprikát, néhány darab citromnádat, majd add hozzá a kókusztejszínt. 10-15 perc alatt lassú tűzön készre forralod. Ha kicsit hígabbnak találod, akkor tálalás előtt tápiókakeményítővel a kívánt állagúra sűrítheted. Nagyon finom fogás, ahol a keleti fűszerezés kiválóan harmonizál a hagyományos parasztos alapokkal. A legjobb hozzá a gesztenyelisztes galuska.

A receptben szereplő termékek

Új Tápiókakeményítő 0,5 kg
Br.: 545 Ft
Új Himalája só rózsaszín 1 kg
Br.: 360 Ft
Új Vitasia kókusztej 400 ml
Br.: 550 Ft
Paleolitcentrum