0 tétel - 0 Ft átlépés az oldalára átlépés a receptclubra oldalára
Regisztráció Üdvözlünk, Vendég!

kategóriák

mi van a hűtődben?

Válassz ki alapanyagokat, amiket a hűtődben találsz, és mi segítünk kitalálni, milyen ételeket készíthetsz belőlük!

Receptajánlatunk

paleolitcentrum.hu

hírlevél


Epres-rebarbarás turmix

Beküldő: Dr. Németh László

Beküldve: 2018-11-21

Hozzávalók (4 személyre)

  • 0,5kg rebarbara
  • 0,5kg szamóca
  • 5levél citromfű
  • 5levél menta, apróra vágva
  • 1dl levendulaszörp
  • Nehézség: Könnyű
  • Ajánlott étkezésre: Reggeli, Tízórai, Uzsonna
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési / főzési idő: 10 perc

A május azért is csodás hónap, mert vitaminra kiéhezett szervezetünk végre friss gyümölcsökre lelhet, itt a szamóca ideje. Bár többnyire még fóliás, de azért már a kiskertek végében is fel-fel bukkan egy-egy érettebb gyümölcs. Ennek az ízletes gyümölcsnek kiváló társa lehet az éppen most termő rebarbara. Egyedi, mással össze nem keverhető ízvilága bármely üdítő gyümölcsturmixot képes elvarázsolni. Egyetlen hátrányos tulajdonsága, hogy vastagon kell édesíteni... Eperrel fantasztikusat alkotnak. Íme a recept:
Kevés vízben párold puhára a megtisztított és felaprózott rebarbarát. Ha kihűlt, tedd mixerbe. Add hozzá az epret, kevés mentát, citromfüvet, ízlés szerint stíviát vagy eritritet, ha van, levendulaszörpöt. Adj hozzá jégkockát és már mehet is a mixer. Kiváló üdítő-hűsítő a melegebb napokra!

Paleolitcentrum