0 tétel - 0 Ft átlépés az oldalára átlépés a receptclubra oldalára
Regisztráció Üdvözlünk, Vendég!

kategóriák

mi van a hűtődben?

Válassz ki alapanyagokat, amiket a hűtődben találsz, és mi segítünk kitalálni, milyen ételeket készíthetsz belőlük!

Receptajánlatunk

paleolitcentrum.hu

hírlevél

Életmód és egészség

Mivel kezdjük a paleot? 1. rész

2015.09.26.

Ha már sikerült egy kicsit felvérteznünk magunkat a paleo életmód elméletével, itt az idő, hogy felkészültségünket a gyakorlatban is kamatoztassuk. Kezdjük el a paleot a gyakorlatban is. Ehhez következzen néhány jó tanács:

Tovább
Keményebb a paleonál- ketogén étrend

2015.09.20.

A paleo étrend kritikusai gyakran hozzák fel érvként, hogy a paleo egyhangú, hiányoznak belőle alapvető ízek, ezért hosszútávon csak komoly önfegyelemmel folytatható. Természetesen ezek a kritikai észrevételek olyanoktól származnak, akik csak hírből ismerik az étrendet és anélkül foglalnak állást, hogy személyesen elmélyültek volna benne. Nos ha náluk a paleo kiveri a biztosítékot, akkor mit szólnának a ketogén étrendhez? Pedig ez a 70 % zsiradékból és 30 % fehérjéből álló étrend sokak számára az egyetlen természetes lehetőség lehet nehezen vagy kombinációban sem jól beállítható epilepszia, ill. daganatos betegség kezelése során.

Tovább
Paleo táplálkozás előnyei

2015.04.01.

Éhségérzet nélkül, végleges megoldás a túlsúly ellen. Több száz hiteles gyógyulás köszönhető ennek az étkezési formának Jobb teherbírás, magasabb energiaszint. Nincs nagy lemondás, mert a hagyományos ételek paleo alapanyagokból is elkészíthetők.

Tovább
Konyhai trükkök, melyeket nem árt tudni

2015.04.01.

Konyhai trükkök, melyeket nem árt tudni Sok apró fortély van, melyeket egy ügyes háziasszony legjobb esetben édesanyjától vagy nagymamájától örökölt, megtanult. Sokszor már olyan automatikusan alkalmazzuk ezeket, hogy észre sem vesszük, hogy boszorkányosság történik.

Tovább
Paleo táplálkozás

2015.03.10.

A paleolit diéta egy olyan gasztronómiai irányzat, amely célja a paleolit kori táplálkozás reprodukálása a mai viszonyok között. Mivel alkalmazása inkább életstílus, mint alkalmi diéta, így leginkább étrendnek tekinthető. Habár a különböző irányzatok hasonló alapokra épülnek, de kivitelezésben és elnevezésben mind hazánkban, mind külföldön vannak eltérések, és nincs hivatalosnak tekinthető változat. A paleolit táplálkozás célja az olyan, ún. civilizációs betegségek elkerülése, mint egyes érrendszeri betegségek (stroke, ischaemia), 2-es típusú cukorbetegség, magas vérnyomás, elhízás, stb.

Tovább
Paleolitcentrum