0 tétel - 0 Ft átlépés az oldalára átlépés a receptclubra oldalára
Regisztráció Üdvözlünk, Vendég!

kategóriák

mi van a hűtődben?

Válassz ki alapanyagokat, amiket a hűtődben találsz, és mi segítünk kitalálni, milyen ételeket készíthetsz belőlük!

Receptajánlatunk

paleolitcentrum.hu

hírlevél

Életmód és egészség

A paleo életmód alapjai, alapanyagai

2015.11.01.

A paleolit életmódot választók kezdeti lépéseit megkönnyítendő összefoglaltuk a legfontosabb javaslatokat. Az ezektől való eltérés nem bűn, azonban minél jobban betartjuk a szabályokat, annál simább az út az átmenetből a az életformába, és a várható életminőség javulás is erőteljesebb, gyorsabb lesz.

Tovább
Mivel kezdjük a paleot? 3. rész

2015.09.26.

A mindig friss alapanyagok megléte nemcsak a paleo konyha vezetésének fontos feltétele, ez egy átlagos, nem paleo háztartásban is szükségesnek tekintendő. Az alapanyagokon túl természetesen szükséges megfelelő fűszerek, ízesítők, édesítők, ill. félkész alapanyagok beszerzése is. Ezek nélkül nem lehet ízletesen, változatosan és gyorsan ételt előállítani. Pedig nem állnak rendelkezésünkre hosszú órák minden esetben, így kénytelenek vagyunk optimalizálni a főzésre szánt időt. Ha van időnk, kedvünk és szeretünk kísérletezni, akkor hajrá, lehet paleo tésztát gyúrni, szárítani, kifőzni. Lehet kókuszreszelékből kókusztejet áztatni, sűríteni. Lehet mustárt házilag is készíteni. De ha nem vállaljuk a hosszas procedúrát, akkor bátran használjunk kész paleo tésztákat vagy kókusztejsűrítményt, mustárt, stb. Webshopunk széles kínálatot biztosít ezen termékekből is.

Tovább
Mivel kezdjük a paleot? 2. rész

2015.09.26.

4. Mi legyen a kamrában? Fontos kérdés, a zöldségek, magvak és gyümölcsök alapvető részei a paleo táplálkozásnak. Érdemes mindig az idénynek megfelelő, friss zöldségből és gyümölcsből válogatni. Egyszerre nem kell nagyobb mennyiség, célszerű ezek heti beszerzésében gondolkodni. Fontos szempont lehet, hogy honnan érkezik a termék. Ha van lehetőség, érdemes a helyi termelői piacról beszerezni a portékát, ha ilyen nincs, akkor is keressük a magyar termékeket.

Tovább
Mivel kezdjük a paleot? 1. rész

2015.09.26.

Ha már sikerült egy kicsit felvérteznünk magunkat a paleo életmód elméletével, itt az idő, hogy felkészültségünket a gyakorlatban is kamatoztassuk. Kezdjük el a paleot a gyakorlatban is. Ehhez következzen néhány jó tanács:

Tovább
Keményebb a paleonál- ketogén étrend

2015.09.20.

A paleo étrend kritikusai gyakran hozzák fel érvként, hogy a paleo egyhangú, hiányoznak belőle alapvető ízek, ezért hosszútávon csak komoly önfegyelemmel folytatható. Természetesen ezek a kritikai észrevételek olyanoktól származnak, akik csak hírből ismerik az étrendet és anélkül foglalnak állást, hogy személyesen elmélyültek volna benne. Nos ha náluk a paleo kiveri a biztosítékot, akkor mit szólnának a ketogén étrendhez? Pedig ez a 70 % zsiradékból és 30 % fehérjéből álló étrend sokak számára az egyetlen természetes lehetőség lehet nehezen vagy kombinációban sem jól beállítható epilepszia, ill. daganatos betegség kezelése során.

Tovább
Paleolitcentrum