0 tétel - 0 Ft átlépés az oldalára átlépés a receptclubra oldalára
Regisztráció Üdvözlünk, Vendég!

kategóriák

Vitamincsomagok Vitaminok Paleo élelmiszerek Táplálékkiegészítők Szépségápolás Tisztítószerek Szénhidrátmentes tészták Konjacszivacsok Fog- és szájápolás

csomagajánlatunk

Izülettápláló csomag
Br.:10 570 Ft 9 510 Ft
Bőrápoló csomag
Br.:3 540 Ft 3 180 Ft
Meszesedési folyamatokat gátló csomag
Br.:12 060 Ft 10 850 Ft

paleolitcentrum.hu

hírlevél

Javítja-e egészségi állapotunkat a vörösbor ivása?

 

Az utóbbi évtizedek egyik leggyakrabban kutatott kérdése, hogy miért alakul ki a szív-és érrendszeri meszesedés, ami a vezető oka a szív eredetű halálozásoknak. Számos tényezőt véltek megtalálni, például a magas zsírbevitelt, ami az emelkedett koleszterinszint fő oka. Ez pedig az érelmeszesedési folyamat elengedhetetlen feltétele. Hogy igazuk van-e ebben a kérdésben a kutatóknak, jelenleg is vita tárgya. A gyógyszergyári háttéranyagok által csőlátásra kényszerített orvosok szerint egyértelmű az ok-okozati összefüggés, ezért hajrá, mindenáron csökkenteni akarják a koleszterinszintet. Ez a tevékenység már több évtizede tart. Eredmény? Sosem volt ekkora mértékű szívhalálozás a fogyasztói társadalmakban, mint napjainkban.

A kiábrándító statisztikai eredmények újabb vizsgálatok végzésére ösztönzik a kutatókat. Egy ilyen, nagy betegszámú, több országra kiterjedő vizsgálatsorozat kapcsán találták azt, az eddigi elvek alapján meg nem magyarázható tényt, hogy a franciák körében ritkább a szívhalál, mint más nyugati országokban. A magyarázat nem várt soká: a franciák sok vörösbort isznak. A vörösborban pedig van valami, ami megvédi az ereket. Ez a az anyag a rezveratol, ez az oka a francia paradoxonnak. Ez tényleg így van, igyon mindenki vörösbort?

Nos a tény az, hogy a rezveratol, mint antioxidáns vegyület, laboratóriumi körülmények között, nagy koncentrációban hatékonyan segítség az érelmeszesedés kivédésében, sajnos nem jelenti azt, hogy napi 2 dl vörösbor megivása ugyanilyen hatást eredményez. Ahhoz ugyanis, hogy ugyanakkora koncentrációt érjünk el a vérben, mint lombikban, napi 5-10 liter bort kellene meginni.

Ráadásul a vörösborban levő alkohol, függetlenül a mennyiségtől, direkt sejtméreg. Áldásos hatása miatt Magyarországon kb. egy millióan szenvednek alkohol eredetű májkárosodásban és halnak meg nagy valószínűséggel idő előtt.

Ezért nem árt tudni, hogy a rezveratol kivonatot tartalmazó készítmények segíthetnek, de ne azért igyunk vörösbort, hogy az ereinket védjük!

Saját kérdésem van!

Amennyiben itt nem talált kérdésére választ, kérjük az alábbi űrlap segítségével küldje el nekünk, szakavatott orvosaink válaszolnak!

Kapcsolódó termékeink

Ehhez a témakörhöz nem tartozik termékünk.

Paleolitcentrum