0 tétel - 0 Ft átlépés az oldalára átlépés a receptclubra oldalára
Regisztráció Üdvözlünk, Vendég!

kategóriák

Vitamincsomagok Vitaminok Paleo élelmiszerek Táplálékkiegészítők Szépségápolás Tisztítószerek Szénhidrátmentes tészták Konjacszivacsok Fog- és szájápolás

csomagajánlatunk

Bőrápoló csomag
Br.:3 540 Ft 3 180 Ft
Izülettápláló csomag
Br.:10 570 Ft 9 510 Ft
Szépítő csomag
Br.:8 530 Ft 7 650 Ft

paleolitcentrum.hu

hírlevél

A csontritkulás egy természetes folyamat?

A csontritkulás a csont mészállományának csökkenése. Ezért a hivatalos orvoslás szerint a kezelés alappillére a calcium bevitel növelése tejtermékekkel, calcium tablettákkal, ill. biszfoszfonátok adása, melyek növelik a csont sűrűségét.

Ezzel szemben a paleolit táplálkozást folytató természeti népek körében a csontritkulás ismeretlen fogalom. Nem fogyasztanak tejtermékeket, vérük calcium tartalma nem magas, ennek ellenére csontjaik szilárdsága idősebb korukban is kiemelkedő. Csontjaink megfelelő erősségéért elsősorban a D- vitamin és a K2- vitamin felelős. A D- vitamin hatására szívódik fel calcium a táplálékból és a K2-vitamin irányítja a felszívódott calciumot a csontokba. Bármelyik hiánya gyenge csontozat kialakulásához vagy csonttömeg vesztéshez vezet, ezért feltétlenül indokolt D3- és K2- vitamin együttes és állandó szedése. Járt-e már csontsűrűségmérésen?

Saját kérdésem van!

Amennyiben itt nem talált kérdésére választ, kérjük az alábbi űrlap segítségével küldje el nekünk, szakavatott orvosaink válaszolnak!

Kapcsolódó termékeink

Paleolitcentrum