0 tétel - 0 Ft átlépés az oldalára átlépés a receptclubra oldalára
Regisztráció Üdvözlünk, Vendég!

kategóriák

Vitamincsomagok Vitaminok Paleo élelmiszerek Táplálékkiegészítők Szépségápolás Tisztítószerek Szénhidrátmentes tészták Konjacszivacsok Fog- és szájápolás

csomagajánlatunk

Szívműködést serkentő csomag
Br.:11 470 Ft 10 300 Ft
Bőrápoló csomag
Br.:3 540 Ft 3 180 Ft
Szépítő csomag
Br.:8 530 Ft 7 650 Ft

paleolitcentrum.hu

hírlevél

Hírek - Tanévkezdés - immunerősítés

Szerző: Étrendvilág | 2015.09.07.

Fontos, hogy már egészen kicsi gyermeknek is tanítsuk meg az alapvető higiénés szabályokat, amelyek alkalmazásával csökkenthető a fertőződés esélye.  A legtöbb ilyen fertőzés vírusos eredetű és cseppfertőzéssel, azaz köhögéssel, tüsszentéssel a levegő útján terjed. A „zsebkendőbe köhögj, tüsszents!” régóta ismert szabály ma is érvényes. A gyakori kézmosás szintén hozzájárul a fertőzések elkerüléséhez.

A nyáron a gyermekorvosi rendelők szinte üresek. Alig-alig lehet találkozni beteg gyerekkel, leginkább a csípések, ill. a sérülések adnak munkát a doktornak. Az ősz beköszöntével a helyzet gyökeresen megváltozik. Elindul a böli, az ovi és a suli is. Elég egy-egy hűvösebb nap, röviddel utána szinte tömegesen jelentkeznek a beteg gyerekek. Leginkább nátha, köhögés a vezető tünet, melyet nagyon könnyen átadnak egymásnak. Még ha a beteg gyerek ki is lesz emelve a közösségből, a z egészségesnek tűnő, de a betegséget lappangva hordozó gyerekek komoly fertőzőforrások. A szerencsésebbek megússzák egy hét mulasztással, tüneti szerekkel, de néha szövődmények alakulhatnak ki, pl. arcüreggyulladás, középfülgyulladás. Itt már lehet, hogy antibiotikus kezelést is kell folytatni, annak megannyi hosszútávú mellékhatásával. Ezért a bölcs szülő segít gyermeke immunrendszerének előzetes megerősítésében, nem bízza a véletlenre. Számos segítség közül választhat.

 Javasolt Immunerősítők gyerekeknek az őszi hónapokra: kattintosn ide

Paleolitcentrum